Martontenisz Sportegyesület 1934-2011

A Martontenisz Sportegyesület oldala

Magunkról images4.jpeg


Az egyesület neve: MartonTenisz Sportegyesület
Székhelye: 2462, Martonvásár Brunszvik u. 2.
Pályák száma: 3 salakos
Elérhetőség: (+36 22) 569-500
Email: martontenisz2011@gmail.com    z.zoboki@gmail.com


Az Egyesület és a martonvásári tenisz története

A hőskor
A martonvásári tenisz története 1934-ben kezdődött, amikor is néhány sportszerető polgár egyesületet alapított, pályát épített és több- kevesebb  rebdszerességgel hódolt kedvenc időtöltésének. A II. világháború azonban gyakorlatilag a martonvásári teniszélet megszűnését jelentette egy időre.

A sportkör megalakulása
A mezőgazdasági Dolgozók Szakszervezete (MEDOSZ) támogatásával 1959-ben az MTA mezőgazdasági Kutatóintézetében MTA MG KUTATÓINTÉZET MEDOSZ SPORTKÖR néven sportszakosztály alakult, ennek keretében kezdte meg működését a tenisz szakosztály.

Hivatalosan is létrejön a szakosztály
Ebben az időszakban az egyetlen vörös salakos teniszpályán főleg a vezető kutatók és azok gyermekei teniszeztek. Ez a belterjesség 1979-ben szűnt meg, amikor az akkori szakosztályvezető, a néhai Tischer Tibor bejegyeztette a Magyar Tenisz Szövetségnél a szakosztályt. Az egyesület azóta is állandó tagja a szövetségnek, a Tischer Tibortól a szakosztály vezetését 1980-ban átvevő és a posztot azóta is betöltő Szőke András 1994-ben – szakosztályunk elismeréseként is – megkapta a "Teniszért díjat".

A szakosztálynak 1980-ban már 27 tagja volt. 1984-ben megszűnt a korábbi salakos pálya, mivel területére építették a búza kutatás irodaépületét. Ekkor a Kutatóintézet jelentős anyagi támogatásával a félig kész, de nem használt és elgazosodott röplabdapályából 13 lelkes teniszező társadalmi munkában az azóta sajnos elhunyt ifj. Dolinka Bertalan vezetésévével másfél év alatt ikerpáylát varázsolt a tó másik partjára.

Elindult a versenysport
A létesítmény elkészülése komoly lökést adott a martonvásári tenisznek. A korábbab főként hobbitenisz mellet megjelent a vesrenysport, csapatunk bekapcsolódott a megyei bajnokságba, melyet 1984-ben és 2001-ben meg is nyert. A kilencvenes évek közepétől Dolinka Zsolt, 2008-tól pedig Dr. Berzy Tamás vezetésével egyesületünk csapata az OB III-as bajnokságban is szerepel.

Szép környezet, kultúrált körülmények
Bár az egyesület anyagi lehetőségei meglehetősen szerények, mégis a kilencvenes évektől minden évben történt valamilyen fejlesztés a pályákon. 2003-ra elkészült  a harmadik pálya is, melyet a régi aszfaltos sportpálya átalakításával sikerült megvalósítani támogatóink segítségével, de jórészt önerőből és társadalmi munkában.

2009-ben mindhárom pálya teljes felújítása megtörtént, és a korábban mésszel festett vonalakat modern, műanyag vonalak váltották fel. Mára a tenisztelep kilalakítása és felszereltsége körülbelül 90-100 fő kultúrált sportolását teszi lehetővé. Az egyesület tagjai büszkék arra, hogy a pályákat magyarország legszebb környezetű pályái között tartják számon.

Szabadidősport
Időközben módosult az egyesület tenisszel kacsolatos szemlélete, és a versenysport mellett komoly hangsúlyt kapott a szabadidősport is.  Az egészségmegőrző testmozgás biztosítása érdekében az egyéni tagdíjak fizetésén túl lehetőség van úgynevezett családi tagdíjak fizetésére is.  Nem ritka, hogy pályáinkon egymás mellett játszanak a tizenéves gyermekek a 60-70 éves veterán sportársakkal. Télen egyébként az általános iskola tortantermében, tavasszal, nyáron és ősszel pedig  a pályákon folyamatos a gyermekek, érdeklődők oktatása.

Versenyek
Hosszú évek óta tartó hagyomány már a nyár közepi országos korosztályos versenyünk, a Martonvásári Napok keretén belül július közepén esedékes amatőr verseny a Martonvásár Open, és a nyári szezont záró augusztusi F3-as országos Dolinka Bertalan emlékverseny.

Az egyesület korábbi vezetői, elnökei időrendben:

Tischer Tibor
Orosz Ákos
dr. Marton L. Csaba
dr. Láng László


tablo2.jpg

(A tablót Dr. Szőke András és Vécsy Attila készítette)

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 4
Heti: 67
Havi: 195
Össz.: 47 672

Látogatottság növelés
Oldal: Magunkról
Martontenisz Sportegyesület 1934-2011 - © 2008 - 2019 - martontenisz.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »